Sylvia's Happy Dogs & Dogs Paradise    

Trimsalon- Dagopvang & Vakantie opvang kleinschalig en in huiselijke sfeer 
                                                                    

Services


Uitborstelen
Ontklitten

Is het uitkammen van klitten en vilten in de vacht. Een grondige borstelbeurt helpt in de ruiperiode.


Ontwollen

Is de dode ondervacht van de huid afhalen, het verwijderen van dode haren die onderaan de vacht liggen. Deze herken je doordat ze pluizig en bleker zijn dan de nieuwe vacht. De haren knopen vlugger en staan vrij dik in de vacht. De hond verliest ook dikke vlokken haar.


Plukken

Plukken is het verwijderen van de dode bovenvachtPlukken doe je alleen bij honden die ruwharig zijn. Een ruwharige hond herken je aan de harde structuur van de haren. Je mag een hond enkel plukken als hij in rui is.


Wassen


Er wordt vaak beweerd dat een hond niet gewassen hoeft te worden of niet te vaak mag gewassen worden. Dit is niet waar! Mits het gebruik van een hondenshampoo aangepast aan het huidtype/vachtsoort en met een PH afgestemd op de huid van de hond. 

Een vervuilde huid kan oorzaak zijn van jeuk en huidirritatie.Het wassen versnelt ook het verwijderen van dode haren door het openzetten van de haarzakjes tijdens de ruiperiode. De dode haren laten sneller los.

Tip:  Gebruik nooit mensenshampoo ; baby-shampoo of detergenten voor uw hond! Deze shampoo's hebben een sterk ontvettende werking wat de natuurlijke vetlaag, die de huid van uw hond beschermt, helemaal afbreekt, met huidirritatie en jeuk als gevolg.


Scheren

knippen
Effileren

Naargelang de vachtsoort kan een hond geknipt of geschoren worden. Bij deze techniek worden de haren ingekort.

Het enige verschil tussen knippen/effileren en scheren is de lengte van de vacht die je laat staan. Afhankelijk van de gewenste lengte wordt gekozen voor knippen of scheren. Vaak is het een combinatie van beiden.

Opgelet: niet alle vachttypes mogen geschoren worden! Als erkend trimster geef ik u graag advies bij uw keuze.